KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Harmonogram

HARMONOGRAM DZIAŁAŃ W RAMACH PROJEKTU

„POLIGRAF PRZYSZŁOŚCI”

Rok 2020

 Rekrutacja  (12.2019 r. - 1.2020 r.)

  1. Przyjmowanie formularzy rekrutacyjnych – 01.12.2019-05.01.2020 r.
  2. Ocena formalno – merytoryczna formularzy rekrutacyjnych – 10.01.2020 r.
  3. Spotkania z doradcą zawodowym – 02-09.01.2020 r.
  4. Zakończenie rekrutacji/wybór uczestników  –  10.01.2020 r.

 Doradztwo edukacyjno-zawodowe (01.2020 r. – 11.2020 r.)

  1. Doradztwo indywidualne – dyżury wtorek/piątek w godz. od 11.00 do 16.00 (wg zapotrzebowania po wcześniejszym ustaleniu terminu)
  2. Doradztwo grupowe  - 02.2020 r.- 11.2020 r. (dokładne terminy zajęć będą ustalane na bieżąco)

 Realizacja staży (07-08.2020 r.)

  1. Podpisanie umów stażowych – od 15.06.2020 r.
  2. Realizacja staży – 07-08.2020 r.
  3. Rozliczenie staży – 09.2020 r.

 Powyższe terminy mogą ulec  zmianie – harmonogram będzie aktualizowany na bieżąco.

Zajęcia specjalistyczne (01.2020 r. – 12.2020 r.)

  • Zajęcia wyrównawcze z matematyki: 
    • dla gr. I czwartek 14.40-16.40
    • dla gr. II wtorek 08.00-11.00
  • Zajęcia z matematyki rozszerzonej: 
    • dla kl. III piątek 13.45-14.45, sobota 08.15-14.15
  • Zajęcia wyrównawcze z języka angielskiego: 
    • sobota godz. 09.00-13.00
  • Zajęcia z języka angielskiego rozszerzonego: 
    • środa godz. 15.40-17.40
  • Zajęcia wyrównawcze z geografii rozszerzonej: 
    • dla gr. I czwartek 15.40-17.40
    • dla gr. II wtorek 14.45-16.45
  • Zajęcia wyrównawcze z fizyki i chemii rozszerzonej: 
    • czwartek 15.35-17.35
    • piątek 15.35-17.35
  • Zajęcia z zakresu kompetencji społecznych: 
    • piątek 14.50-16.50
  • Zajęcia specjalistyczne w zakresie przygotowalni poligraficznej oraz planowania produkcji poligraficznej  - zajęcia wtorek godz. 15.40 - 19.40 (4 godz.)
  • Zajęcia specjalistyczne w zakresie fotografii - zajęcia czwartek godz. 15.40 - 19.40 (4 godz.)
  • Zajęcia specjalistyczne z projektowania opakowań  – zajęcia poniedziałek 13.00-17.00 (4 godz.)poniedziałek godz. 16.30 - 20.30 (4 godz.)
  • Zajęcia specjalistyczne w zakresie drukowania offsetowego arkuszowego  – zajęcia sobota godz. 09.00 - 13.00 (4 godz.), poniedziałek, piątek 14.00-18.00
  • Zajęcia specjalistyczne w zakresie modelowania i drukowania 3D - zajęcia piątek 14.45-18.45

W dniach 12.03 do 25 maja zajęcia odwołane.

Rok 2019

 Rekrutacja  (01.2019 r.)

  1. Przyjmowanie formularzy rekrutacyjnych – 02-07.01.2019 r.
  2. Ocena formalno – merytoryczna formularzy rekrutacyjnych – 07.01.2019 r.
  3. Spotkania z doradcą zawodowym – 02-07.01.2019 r.
  4. Zakończenie rekrutacji/wybór uczestników  –  07.01.2019 r.

 Doradztwo edukacyjno-zawodowe (02.2019 r. – 11.2019 r.)

  1. Doradztwo indywidualne – dyżury wtorek/piątek w godz. od 11.00 do 16.00 (wg zapotrzebowania po wcześniejszym ustaleniu terminu)
  2. Doradztwo grupowe  - 03.2019 r.- 10.2019 r. (dokładne terminy zajęć będą ustalane na bieżąco)

 Realizacja staży (08.2019 r.)

  1. Podpisanie umów stażowych – 05-06.2019 r.
  2. Realizacja staży – 08.2019 r.
  3. Rozliczenie staży – 09.2019 r.

 Powyższe terminy mogą ulec  zmianie – harmonogram będzie aktualizowany na bieżąco.

Zajęcia specjalistyczne (01.2019 r. – 12.2019 r.)

  • Zajęcia wyrównawcze z matematyki: 
    • dla kl. I środa 14.40-16.40
    • dla kl. I piątek 13.55-15.55
  • Zajęcia z matematyki rozszerzonej: 
    • dla kl. II wtorek 13.45-15.45
  • Zajęcia wyrównawcze z języka angielskiego: 
    • czwartek godz. 14.40-16.40
  • Zajęcia z języka angielskiego rozszerzonego: 
    • sobota godz. 9.00-12.00
  • Zajęcia wyrównawcze z geografii rozszerzonej: 
    • dla kl. II poniedziałek 16.30-18.30
    • dla kl. III wtorek 14.40-16.40
  • Zajęcia wyrównawcze z fizyki i chemii rozszerzonej: 
    • wtorek 14.40-16.40
    • poniedziałek 14.40-16.40
  • Zajęcia z zakresu kompetencji społecznych: 
    • poniedziałek, wtorek 13.55-15.55
  • Zajęcia specjalistyczne w zakresie przygotowalni poligraficznej oraz planowania produkcji poligraficznej  - zajęcia piątek godz. 15.35 - 19.35 (4 godz.)
  • Zajęcia specjalistyczne w zakresie fotografii - zajęcia poniedziałek godz. 14.40 - 18.40 (4 godz.)
  • Zajęcia specjalistyczne w zakresie drukowania offsetowego arkuszowego  –- zajęcia poniedziałek godz. 14.40 - 18.40 (4 godz.)
  • Zajęcia specjalistyczne w zakresie modelowania i drukowania 3D - zajęcia kl.I i II poniedziałek 15.00-19.00, kl. IV piatek 14.30-17.30 oraz sobota 8.15-14.15