KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podręczniki

Zestaw podręczników na rok szkolny 2020/2021

Technikum

po Szkole Podstawowej

 Klasa I

 Język polski 

 „Ponad słowami 1”. M. Chmiel, A. Lisowska, J. Kościerzyńska. Wydawnictwo Nowa Era 2019.

 Język angielski

 "Vision1" lub "Vision 2"  Jenny Quintana, Michael Ducworth. Wydawnictwo Oxford University Press 2019.

 Do ustalenia po teście diagnostycznym w miesiącu wrześniu.

Język niemiecki

"Effekt 1". Anna Kryczyńska-Pham. Wydawnictwo WSiP

Historia

„Poznać przeszłość 2". Marcin Pawlak, Adam Szwed. Wydawnictwo Nowa Era 2019.  

Biologia 

„Biologia na czasie 1”.  Anna Helmin, Jolanta Holeczek. Wydawnictwo Nowa Era 2019

Geografia  

„Oblicza geografii 1”. Roman Malarz, Marek Więckowski. Wydawnictwo Nowa Era 2019

Matematyka  

„Matematyka i przykłady jej zastosowań 1". Alicja Cewe, Alina Maryś-Walczak, Maria Kruk. Wydawnictwo Podkowa 2019.

Fizyka

"Fizyka 1". Adam Ogaza.  Wydawnictwo Operon 2019.

Chemia  

„To jest chemia 1”. Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod.  Wydawnictwo Nowa Era 2019.

Informatyka  

„Teraz bajty 1". Grażyna Koba. Wydawnictwo MiGra 2019.

Plastyka

„Plastyka”. Anita Przybyszewska-Pietrasik. Wydawnictwo Operon 2019.

Edukacja dla bezpieczeństwa

„Edukacja dla bezpieczeństwa” Bogusława Breitkopf , Mariusz Cieśla.  Wydawnictwo WSiP 2019.

Etyka

"Etyka" Paweł Kołodziński, Jakub Kapiszewski. Wydawnictwo Operon 2019.

Religia

„Żyć w miłości Boga”. ks.prof. Jan Szpet i danuta Jackowiak. Wydawnictwo Święty Wojciech 2013

 

 Podręczniki do nauki zawodu: technik reklamy.

"Reklama" . Robert Nowacki. Wydawnictwo Difin.

 

  Klasa II

Język polski 

 „Ponad słowami, część 2”. M. Chmiel, A. Lisowska, J. Kościerzyńska. Wydawnictwo Nowa Era 2019.

 Język angielski

 "Vision1" lub "Vision 2"  Jenny Quintana, Michael Ducworth. Wydawnictwo Oxford University Press 2019.

 Język niemiecki

"Effekt 2". Anna Kryczyńska-Pham. Wydawnictwo WSiP

Historia

„Poznać przeszłość 2". Marcin Pawlak, Adam Szwed. Wydawnictwo Nowa Era 2019.  

Biologia 

„Biologia na czasie 2”.  Anna Helmin, Jolanta Holeczek. Wydawnictwo Nowa Era 2019

Geografia  

„Oblicza geografii 2”. Roman Malarz, Marek Więckowski. Wydawnictwo Nowa Era 2019

Matematyka  

„Matematyka i przykłady jej zastosowań 2". Alicja Cewe, Alina Maryś-Walczak, Maria Kruk. Wydawnictwo Podkowa 2019.

Fizyka

"Fizyka 2". Adam Ogaza.  Wydawnictwo Operon 2019.

Chemia  

„To jest chemia 2”. Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod.  Wydawnictwo Nowa Era 2019.

Informatyka  

„Teraz bajty 2". Grażyna Koba. Wydawnictwo MiGra 2019.

Plastyka

„Plastyka”. Anita Przybyszewska-Pietrasik. Wydawnictwo Operon 2019.

Edukacja dla bezpieczeństwa

„Edukacja dla bezpieczeństwa” Bogusława Breitkopf , Mariusz Cieśla.  Wydawnictwo WSiP 2019.

Etyka

"Etyka" Paweł Kołodziński, Jakub Kapiszewski. Wydawnictwo Operon 2019.

Religia

„Żyć w miłości Boga”. ks.prof. Jan Szpet i danuta Jackowiak. Wydawnictwo Święty Wojciech 2013

 

Zestaw podręczników na rok szkolny 2020/2021

Technikum

po Gimnazjum

 Klasa I

 

 Język polski 

 „Ponad słowami, klasa 1, część 1”.  Małgorzata Chmiel, Eliza Kostrzewa. Wydawnictwo Nowa Era 2012.

„Ponad słowami, klasa 1, część 2”.  Małgorzata Chmiel, Eliza Kostrzewa. Wydawnictwo Nowa Era 2012.

Język angielski

"Repetytorium do szkół ponadgimnazjalnych". Marta Rosińska, Lynda Edwards, Marta Inglot. Wydawnictwo Macmillan .

 Język niemiecki

"Super! 1" "Super! 2",  Praca zbiorowa. Wydawnictwo Hueber.

"Super!" zeszyt ćwiczeń. Wydawnictwo Hueber

Historia  

„Poznać przeszłość. Wiek XX” – zakres podstawowy. Stanisław Roszak, Jarosław Kłaczkow .Wydawnictwo Nowa Era 2012.

Wiedza o społeczeństwie

„W centrum uwagi” - zakres podstawowy. Arkadiusz Janick. Wydawnictwo Nowa Era. 2012.

 Biologia 

Emilia Bonar. Weronika Krzeszowiec-Jeleń, Stanisław Czachorowski „Biologia na czasie” – zakres podstawowy. Wydawnictwo Nowa Era 2012.

Geografia  

„Oblicza geografii 1” Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Radosław Uliszak, Krzystof Wiedermann. Wydawnictwo Nowa Era 2012.

 Matematyka  

„Matematyka w otaczającym nas świecie" kl. 1.- zakres podstawowy. Alicja Cewe, Alina Maryś-Walczak, Maria Kruk, Halina Nahorska, Małgorzata Krawczyk. Wydawnictwo Podkowa 2012.

Fizyka

„Zrozumieć fizykę 1.'' - zakres rozszerzony . Marcin Braun, Weronika Śliwa. Wydawnictwo Nowa Era 2015.

Chemia  

„To jest chemia” - zakres podstawowy. Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod. Wydawnictwo Nowa Era 2012.

Informatyka

„Odkrywamy na nowo” - zakres odstawowy. Arkadiusz gawełek. Wydawnictwo OPERON 2012.

 Podstawy przedsiębiorczości

„Krok w przedsiębiorczość”. Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał . Wydawnictwo Nowa Era 2012.

Podręczniki do nauki zawodu: technik reklamy.

Robert Nowacki "Reklama" . Wydawnictwo Difin. Nr dopuszczenia 24/06

Aldona Nowacka, Robert Nowacki "Marketing w działalności gospodarczej". Wydawnictwo Difin .

  

 Klasa II

 Język polski 

„Ponad słowami, klasa 2, część 1”. Małgorzata Chmiel, Eliza Kostrzewa Wydawnictwo Nowa Era 2012.

„Ponad słowami, klasa 2, część 2”. Małgorzata Chmiel, Eliza Kostrzewa Wydawnictwo Nowa Era 2012.

Język angielski

"Repetytorium do szkół ponadgimnazjalnych". Marta Rosińska, Lynda Edwards, Marta Inglot. Wydawnictwo Macmillan .

 Język niemiecki

"Super! 2", Wydawnictwo Hueber

"Super!" zeszyt ćwiczeń. Wydawnictwo Hueber

 Historia  

„Poznać przeszłość. Wiek XX” – zakres podstawowy.  Stanisław Roszak, Jarosław Kłaczkow . Wydawnictwo Nowa Era 2012.

Geografia - rozszerzenie  

„Oblicza geografii 1” Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres rozszerzony. Roman malarz, Marek Więckowski. Wydawnictwo Nowa Era 2012.

 Matematyka  

„Matematyka w otaczającym nas świecie" kl. 2.- zakres podstawowy. Alicja Cewe, Alina Maryś-Walczak, Maria Kruk, Halina Nahorska, Małgorzata Krawczyk. Wydawnictwo Podkowa 2012.

Fizyka

„Zrozumieć fizykę 1.'' - zakres rozszerzony . Marcin Braun, Weronika Śliwa. Wydawnictwo Nowa Era 2015.

Edukacja dla bezpieczeństwa

„Po prostu EDB Edukacja dla bezpieczeństwa” Zakres podstawowy. Bogusława Breitkopf.  Wydanie 2012 WSIP Wydawnictwo WSiP.

Podstawy przedsiębiorczości

„Krok w przedsiębiorczość”. Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał. Wydawnictwo Nowa Era 2012.

Wiedza o kulturze

„Ciekawi świata. Wiedza o kulturze”. Alicja Kisielewska, Andrzej Kisielewski, Adele Prochyra. Wydawnictwo Operon 2012.

 

Klasa III

 Język polski  

„Ponad słowami, klasa 3”. Małgorzata Chmiel, Eliza Kostrzewa. Wydawnictwo Nowa Era 2012.

Język angielski

Klasy 3ga, 3gb "Repetytorium do szkół ponadgimnazjalnych poziom podstawowy i rozszerzony". Wydawnictwo Macmillan

Klasa 3dr "Oxford Solutions Pre-Intermediate". Wydawnictwo Oxford

 Język niemiecki

 „Fokus 2”. Anna Kryczyńska-Pham, Joanna Szczęk

 Matematyka  

„Matematyka w otaczającym nas świecie" kl. 3.- zakres podstawowy. Alicja Cewe, Alina Maryś-Walczak, Maria Kruk, Halina Nahorska, Małgorzata Krawczyk. Wydawnictwo Podkowa 2012.

 Geografia - rozszerzenie 

„Oblicza geografii 2”. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Roman Malarz, Marek Więckowski. Zakres rozszerzony 2012.

Fizyka

„Zrozumieć fizykę 2.'' - zakres rozszerzony . Marcin Braun, Weronika Śliwa. Wydawnictwo Nowa Era 2015.

Historia i społeczeństwo

„Poznać przeszłość. Ojczysty Panteon i ojczyste spory”. Stanisław Roszak, Jarosław Kłaczkow. Wydawnictwo Nowa Era 2013.

 Klasa IV

 Język polski  

Katarzyna Budna, Jolanta Manthey „Język polski.  Kształcenie kulturowo-literackie i językowe. Zakres podstawowy i rozszerzony. Wydawnictwo Operon.

 Język angielski

"Matura Trainer". Donata Gryca, Gregory J. Manin. Wydawnictwo Oxford.

 Język niemiecki

Sylwia Mróz-Dwornikowska, Katarzyna Szachowska „Welttour część 3” Język niemiecki dla szkół ponadgimnazjalnych. Podręcznik z zeszytem ćwiczeń. Wydawnictwo Nowa Era. Nr dopuszczenia 459/2/2012

 Matematyka  

Alicja Cewe, Alina Maryś-Walczak, Maria Kruk, Halina Nahorska, Małgorzata Krawczyk „Matematyka w otaczającym nas świecie" kl. 3 - zakres podstawowy. Wydawnictwo Podkowa. Nr dopuszczenia MEN  549/1/2012

 Geografia - rozszerzenie 

Oblicza geografii 3. Roman Malarz, Marek Więckowski . Zakres rozszerzony. Wydawnictwo Nowa Era 2012.

Fizyka

„Zrozumieć fizykę 3.'' - zakres rozszerzony . Marcin Braun, Weronika Śliwa. Wydawnictwo Nowa Era 2015.

 Historia i społeczństwo

„Poznać przeszłość. Rządzący i rządzeni”. Iwona Janicka. Wydawnictwo Nowa Era 2012.