KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podręczniki

Wykaz podręczników na Rok Szkolny 2020/2021

 

Klasa pierwsza

Język polski

"Ponad słowami 1 część 1" Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Joanna Kościerzyńska, Małgorzata Chmiel, Aleksandra Wróblewska, Anna Cisowska, Helena Kusy. Nowa Era 

Język angielski

"Vision 1". Jenny Quintana, Michael Duckworth. Oxford University Press Polska 

Język niemiecki

"Effekt". Język niemiecki. Podręcznik. Liceum i technikum. Część 1. Anna Kryczyńska-Pham. Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne 

Biologia

"Biologia na czasie 1". Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy. Anna Helmin, Jolanta Holeczek. Nowa Era 

Chemia

"To jest chemia 1" Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Podręcznik ze zbiorem zadań. Romuald Hassa, Aleksandra  Mrzigod, Janusz Mrzigod. Nowa Era

Fizyka

"Fizyka 1".  Poziom podstawowy. Adam Ogaza. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON 

Geografia

"Oblicza geografii 1". Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy. Roman Malarz, Marek Więckowski. Nowa Era

Historia

"Poznać przeszłość 1". Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Pawlak Marcin, Szewda Adam. Nowa Era

Informatyka

"Teraz bajty 1". Informatyka dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy. Klasa I. Grażyna Koba. Migra

Matematyka

"Matematyka i przykłady jej zastosowań kl.1. - zakres podstawowy". Alicja Cewe, Młagorzata Krawczyk, Maria Kruk, Alina Magryś Walczak, Halina Nahorska. Wydawnictwo Podkowa 

Plastyka

"Plastyka". Poziom podstawowy. Anita Przybyszewska-Pietrasiak. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON 

Edukacja dla bezpieczeństwa

"Edukacja dla bezpieczeństwa". Bogusław Breitkopf, Mariusz Cieśla. Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne 

Etyka

"Etyka". Paweł Kołodzinski, Jakub Kapiszewski. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON 

Religia

"Żyć w miłości Boga" . ks. prof.Jan Szpet i Danuta Jackowiak.  Wydawnictwo Święty Wojciech

 

Klasa druga

po szkole podstawowej

Język polski

"Ponad słowami 2" Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Joanna Kościerzyńska, Małgorzata Chmiel, Aleksandra Wróblewska, Anna Cisowska, Helena Kusy. Nowa Era 

Język angielski

"Vision 2". Jenny Quintana, Michael Duckworth. Oxford University Press Polska 

Język niemiecki

"Effekt". Język niemiecki. Podręcznik. Liceum i technikum. Część 2. Anna Kryczyńska-Pham. Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne 

Biologia

"Biologia na czasie 2". Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy. Anna Helmin, Jolanta Holeczek. Nowa Era 

Chemia

"To jest chemia 2" Chemia ogólna i nieorganiczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Podręcznik ze zbiorem zadań. Romuald Hassa, Aleksandra  Mrzigod, Janusz Mrzigod. Nowa Era

Fizyka

"Fizyka 2".  Poziom podstawowy. Adam Ogaza. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON 

Geografia

"Oblicza geografii 2". Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres podstawowy. Roman Malarz, Marek Więckowski. Nowa Era

Historia

"Poznać przeszłość 2". Podręcznik do historii dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy. Pawlak Marcin, Szewda Adam. Nowa Era

Informatyka

"Teraz bajty 2". Informatyka dla szkół ponadpodstawowych. Zakres podstawowy. Klasa I. Grażyna Koba. Migra

Matematyka

"Matematyka i przykłady jej zastosowań kl.2. - zakres podstawowy". Alicja Cewe, Młagorzata Krawczyk, Maria Kruk, Alina Magryś Walczak, Halina Nahorska. Wydawnictwo Podkowa 

Etyka

"Etyka". Paweł Kołodzinski, Jakub Kapiszewski. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON 

Religia

"Żyć w miłości Boga" . ks. prof.Jan Szpet i Danuta Jackowiak.  Wydawnictwo Święty Wojciech

Klasa druga

po gimnazjum

Język polski

"Ponad słowami 2 część 1".  Małgorzata Chmiel, Eliza Kostrzewa. Nowa Era 

Ponad słowami 2 część 2".  Małgorzata Chmiel, Eliza Kostrzewa. Nowa Era 

Język angielski

kontynuacja z zeszłego roku

Język niemiecki

"Super! 2". Praca zbiorowa. Wydawnictwo Hueber 

"Super" - zeszyt ćwiczeń

Fizyka rozszerzona

"Zrozumieć fizykę 1" - zakres rozszerzony. Marcin Braun, Agnieszka Seweryn-Byczuk, krzysztof Byczuk, Elżbieta Wójtowicz, Wydawnictwo Nowa Era

Geografia

"Oblicza geografii 1". Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony. Roman Malarz, Marek Więckowski. Nowa Era

Wiedza o kulturze

"Ciekawi świata - Wiedza o kulturze". Alicja Kisielewska, Andrzej Kisielewski, Adale Prochyra. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON 

Matematyka

"Matematyka w otaczającym nas świecie" klasa 2". Alicja Cewe, Małgorzata Krawczyk, Maria Kruk, Alina Magryś Walczak, Halina Nahorska. Wydawnictwo Podkowa 

Edukacja dla bezpieczeństwa

"Po prostu EDB. Edukacja dla bezpieczeństwa - zakres podstawowy". Bugusław Breitkopf. Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne 

Etyka

"Etyka- Odkrywamy na nowo". Paweł Kołodziński,Jakub Kopiszewski. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON 

Religia

"Moje miejsce w świecie" . ks. prof.Jan Szpet i Danuta Jackowiak.  Wydawnictwo Święty Wojciech

 

Klasa trzecia

 

Język polski

"Ponad słowami, klasa 3 "  Małgorzata Chmiel, Eliza Kostrzewa. Nowa Era 

Język angielski

"Vision 3". Jenny Quintana, Michael Duckworth. Oxford University Press Polska 

Język niemiecki

"Super! 2". Praca zbiorowa. Wydawnictwo Hueber 

"Super" - zeszyt ćwiczeń

Fizyka rozszerzona

"Zrozumieć fizykę 2" - zakres rozszerzony. Marcin Braun, Agnieszka Seweryn-Byczuk, krzysztof Byczuk, Elżbieta Wójtowicz, Wydawnictwo Nowa Era

Geografia

"Oblicza geografii 2". Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony. Roman Malarz, Marek Więckowski. Nowa Era

Historia i społeczeństwo

"Poznać przeszłość. Ojczysty Panteon i ojczyste spory- zakres podstawowy". Stanisław Roszak, Joanna Kłaczkow. Nowa Era

Matematyka

"Matematyka w otaczającym nas świecie" klasa 3" - zakres podstawowy. Alicja Cewe, Małgorzata Krawczyk, Maria Kruk, Alina Magryś Walczak, Halina Nahorska. Wydawnictwo Podkowa 

Etyka

"Etyka- Odkrywamy na nowo". Paweł Kołodziński,Jakub Kopiszewski. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON 

Religia

"Moje miejsce w świecie" . ks. prof.Jan Szpet i Danuta Jackowiak.  Wydawnictwo Święty Wojciech

Klasa czwarta

 

Język polski

"Ponad słowami, klasa 3 "  Małgorzata Chmiel, Eliza Kostrzewa. Nowa Era 

Język angielski

kontynuacja Repetytorium

Język niemiecki

"Super! 2". Praca zbiorowa. Wydawnictwo Hueber 

"Super" - zeszyt ćwiczeń

Fizyka rozszerzona

"Zrozumieć fizykę 3" - zakres rozszerzony. Marcin Braun, Agnieszka Seweryn-Byczuk, krzysztof Byczuk, Elżbieta Wójtowicz, Wydawnictwo Nowa Era

Geografia

"Oblicza geografii 3". Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum, zakres rozszerzony. Roman Malarz, Marek Więckowski. Nowa Era

Historia i społeczeństwo

"Poznać przeszłość. Ojczysty Panteon i ojczyste spory- zakres podstawowy". Stanisław Roszak, Joanna Kłaczkow. Nowa Era

Matematyka

"Matematyka w otaczającym nas świecie" klasa 3" - zakres podstawowy. Alicja Cewe, Małgorzata Krawczyk, Maria Kruk, Alina Magryś Walczak, Halina Nahorska. Wydawnictwo Podkowa 

Etyka

"Etyka- Odkrywamy na nowo". Paweł Kołodziński,Jakub Kopiszewski. Wydawnictwo Pedagogiczne OPERON 

Religia

"Moje miejsce w świecie" . ks. prof.Jan Szpet i Danuta Jackowiak.  Wydawnictwo Święty Wojciech