KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Biblioteka

W tym roku pod hasłem  „Totus Tuus” .  100 Rocznica  urodzin i 15 rocznica śmierci św. Jana Pawła II. Więcej/materiały do pobrania (katechezy):  www.dzielo.pl/   Polecam obejrzeć: " Karol Wojtyła – nasz Papież" 100-lecie urodzin Jana Pawła II - biografia filmów...

W środę 7 października mieliśmy okazję wysłuchać wykładu prof. Krystyny Pietrych (Uniwersytet Łódzki) pt. Ludwik Jerzy Kern - "facet, co pisze wierszyki"  100-lecie urodzin i 10-lecie śmierci łódzkiego poety i satyryka). Wykład online dla młodzieży i dorosłych o L. J. Kernie przygotowany zosta...

4 października obchodzimy Światowy Dzień Zwierząt. Z tej okazji zachęcam  do przeczytania polecanych książek. Przy okazji przypominam, że w październiku zaczynamy zbiórkę  karmy na potrzeby schroniska dla zwierząt.       Super! Zabawna powieść z uroczym, głównym boha...

Hasło tegorocznego święta Międzynarodowego Miesiąca Bibliotek Szkolnych obchodzonego w październiku: „Z książką Ci do twarzy” Program obchodów  w bibliotece: wystawa nowości wydawniczych; ankieta na temat zainteresowań  czytelniczych uczniów kl.1; plebiscyt: „Bestse...

8 września obchodzimy Międzynarodowy Dzień Walki z Analfabetyzmem, dlatego może warto wiedzieć o książkach dostępnych w wersjach cyfrowych dzięki znowelizowanemu Narodowemu Programowi Rozwoju Czytelnictwa. W jego ramach w sieci zostaną udostępnione audiobooki i e-booki literatury dla dzieci i l...

W tym roku szkolnym nasza biblioteka przyłączyła się do akcji  „Polityki”  i Teatru Studio , wspierając i promując książki o świecie współczesnym.  W ramach Międzynarodowego Czytania  na korytarzu przed biblioteką, przez cały miesiąc będą promowane książki, które ...

Jak co roku zapraszam do udziału w kiermaszu podręczników szkolnych organizowanym w bibliotece od   3 do 30 września ....

Kochani! Po długiej przerwie, wracamy wszyscy do szkoły. Wreszcie mamy okazję spotkać się twarzą w twarz z koleżankami i kolegami z pracy i ławki szkolnej. Przymusowa izolacja, to nie był dla nikogo dobry czas, dlatego cieszmy się z tego, że znów możemy być razem. Życzę Wszystkim dużo zdrowia,...

Dzień Dziecka

01.06.2020

Dzień Dziecka

01.06.2020

Kochani! Z powodu epidemii  i zawieszonych zajęć w szkole, możemy się spotkać tylko online. Mam nadzieję, że ta przymusowa izolacja niedługo się skończy i wszyscy wrócimy  do normalności. Myślę, że marzycie o tym, tak samo jak ja. Życzę, by COVID-19 nie zepsuł Wam świętowania Dnia Dziecka, (o...

Dzień Matki

26.05.2020

Dzień Matki

26.05.2020

Nasze  mamy zasługują  na  podziękowanie  za bezinteresowną  miłość, wsparcie, wychowanie. Zachęcam do znalezienia upominku, który zapewni mamie chwile relaksu i odpoczynku. Takim oryginalnym prezentem będzie oczywiście książka. Polecam: „Białe róże z Petersburga”...