KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Biblioteka

„Tłusty Czwartek dzień rozpusty ! Każdy wcina pączek tłusty I nieważna jest figura kiedy w domu pączków góra…” Dziś bezkarnie  będziemy  objadać się pączkami....

Walentynki

14.02.2020

Walentynki

14.02.2020

14 lutego w „Poligrafiku" obchodziliśmy Dzień Zakochanych - Walentynki. Biblioteka przygotowała specjalną skrzynkę na listy  walentynkowe dla ukochanej/ukochanego. W bibliotece można było posłuchać piosenek o miłości w wykonaniu Kuby Pietrzaka. Chętni mieli okazję  umieścić tytuł swojej ulubio...

Obchody Dnia Patrona w „Poligrafiku” odbyły się 6 grudnia br. Społeczność szkolna uczestniczyła w Mikołajkowym Turnieju Piłki Siatkowej, którego organizatorem był  p. profesor D. Dudek. Rywalizacja odbywała się w miłej, mikołajkowej atmosferze a sam Turniej zakończył się wręczeniem uczestni...

Tradycyjnie w grudniu zbieramy  karmę  dla bezdomnych zwierząt. Dary zostaną  przekazane do Schroniska dla Zwierząt  przy ul. Marmurowej 4 w Łodzi. Wszystkim osobom, które włączyły się w pomoc składamy serdeczne podziękowania. - Zespół redakcyjny gazetki szkolnej: „Gryf”...

29 listopada na przerwach młodzież miała okazję powróżyć. To były magiczne chwile.    ...

W dniach 22-23 listopada 2019 r. już po raz czwarty Ośrodek Usług Pedagogicznych i Socjalnych ZNP Filia w Łodzi zorganizował spotkanie dla szkolnych bibliotekarzy. Zjazd odbył się w Hali Expo-Łódź w ramach Targów Ciekawej Książki. W wydarzeniu uczestniczyli nauczyciele z całe...

Książki Olgi Tokarczuk  – laureatki literackiej Nagrody Nobla 2018 na naszej kanapie! Olga Tokarczuk to ceniona polska pisarka, poetka, felietonistka oraz eseistka, warto sięgnąć po jedną z jej wybitnych książek. Zapraszam do lektury!    ...

Przez cały piątek czytelnicy mogli przekonać się, że w bibliotece nie straszy nudą. Od samego progu czekały na odwiedzających książki,  gotowe do wypożyczenia! Niespodzianek było więcej. Ten, kto nie zdecydował się na spotkanie z lekturą, musiał ponieść „straszne” konsekwencje. Ryzykanci musieli rozwią...

Hasło tegorocznego Miesiąca Bibliotek Szkolnych to:  Wyobraź sobie! W związku z tym wydarzeniem w bibliotece szkolnej odbędzie się szereg działań promujących jej działalność  m.in.: - w ramach   integracji  środowiska szkolnego przez cały miesiąc  będzie można oglądać  prace  u...