KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Biblioteka

Biblioteka szkolna zaprasza wszystkich chętnych na „Czwartkowe granie”. W kameralnej atmosferze można posłuchać  muzyki w wykonaniu naszych uczniów. Zrelaksuj się i odpocznij!...

Mamy bardzo kreatywnych uczniów. W bibliotece odbyły się próby do Europejskiego Dnia Języków, którego organizatorem 8.10.2019 r. była p. profesor A. Miśkiewicz.  ...

29 września 2019 r. obchodzimy  Ogólnopolski Dzień Głośnego Czytania. Święto zostało ogłoszone z inicjatywy Polskiej Izby Książki. Ponieważ w tym roku  przypadało w niedzielę, w naszej szkole świętowaliśmy 30 października. W poniedziałek na przerwach, chętni mogli wysłuchać fragmentów książki ...

Zgodnie z tradycją szkoły we wrześniu w bibliotece odbył się kiermasz podręczników. Uczniowie w dniach 9.09-30.09 mogli sprzedać lub kupi używane książki....

Tydzień Książek Zakazanych upłynął pod hasłem „W poszukiwaniu zakazanych lektur”. Nasza biblioteka zaprosiła uczniów klas 1 do literackiej gry, w której trzeba było wykazać się detektywistycznymi umiejętnościami. W tym dniu  biblioteka zamieniła się  w pokój zagadek. Uczestnic...

7 września w całej Polsce odbyła się ósma edycja „Narodowego Czytania” – ogólnopolskiej akcji pod patronatem Pary Prezydenckiej. W naszej szkole Narodowe Czytanie odbyło się dwa dni później. W poniedziałek 9 września chętni uczniowie mogli przez cały dzień czytać wybrane frag...

Animacja czasu wolnego, gry i zabawy! Myślicie , że gry edukacyjne, to nuda? Nic bardziej mylnego. To fajna zabawa! Przekonali się o tym uczniowie naszego „Poligrafika. Chętni,  w czasie wolnym od zajęć dydaktycznych mogli układać w bibliotece puzzle edukacyjne. Młodzież, oprócz tego, że mile spędziła...

Pod takim hasłem, z okazji Dnia Kota (17.02.2019r.) zespół gazetki szkolnej „Gryf” zorganizował  w naszej szkole zbiórkę karmy (nie tylko dla kotów).Karmę można było zostawić w bibliotece lub u p. wicedyrektor J. Walewskiej. Akcja trwała do końca kwietnia i spotkała się z  duż...

Dzień Kobiet!

08.03.2019

Dzień Kobiet!

08.03.2019

Z okazji Dnia Kobiet w Poligrafiku  odbył się maraton fitness, w którym wzięły udział dziewczyny i kobiety z naszej szkoły. Podsumowanie i zdrowy poczęstunek – „ bo fit jest git”,  odbył się w bibliotece. Organizator imprezy p. profesor J. Walewska i A. Calak. Wszystkim uczestniczkom ...

6 marca 2019 r. w Poligrafiku odbył się Dzień Otwarty. W godz.9.00-14.00 zainteresowani działalnością  szkoły rodzice i młodzież  mogli zobaczyć jak technikum  wygląda  od wewnątrz, co w nim  jest ciekawego i gdzie można odpocząć i mile spędzić  wolny czas. Biblioteka czynnie włą...