KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Biblioteka

„ Wyzwanie czytelnicze” - lubimyczytać.pl. Za lubimyczytać.pl zachęcam wszystkich, którzy kochają czytać jak i tych, którzy jeszcze tej pasji w sobie nie odkryli, do wzięcia udziału w „Wyzwaniu czytelniczym” na czerwiec 2021: pt. „ Przeczytam książkę z ilustracjami lub...

Czerwcowe spotkania autorskie online! WBP im. Marszałka J. Piłsudskiego w Łodzi zaprasza zainteresowanych na spotkanie z pisarką Katarzyną Enerlich. Spotkanie odbędzie się 15 czerwca 2021r. o godz. 14.00. https://wbpwlodzi.clickmeeting.com/spotkanie-on-line-z-katarzyna-enerlich-z-tlumaczeniem-na-pjm &bdq...

Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Łodzi zapraszana spotkania online z Zośką Papużanką oraz Michałem Rusinkiem. 20 maja 2021 roku o godz. 19.00 – odbędzie się spotkanie online z Zośką Papużanką, autorką m.in. „Szopki”, powieści „O...

23.04.2021r. obchodzimy Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich ustanowiony przez UNESCO w 1995 roku w celu promocji czytelnictwa, edytorstwa i ochrony własności intelektualnej - praw autorskich. Świętując Dzień Książki i Praw Autorskich, pamiętajmy, że w dobie przymusowej izolacji szczególne znaczenie mają b...

19 kwietnia przypada rocznica wybuchu powstania w getcie warszawskim - największego zbrojnego zrywu Żydów podczas II wojny światowej, a zarazem pierwszego powstania miejskiego w okupowanej Europie. W tym dniu Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN organizuje corocznie akcję społeczno-edukacyjną Żo...

Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Marszałka J. Piłsudskiego w Łodzi zaprasza chętnych na : 1.) Spotkanie online z   Tomaszem Grzywaczewskim – pisarzem, dziennikarzem i podróżnikiem - 21 kwietnia 2021 r. o godz. 14.00, autorem książek: „ Wymazana granica. Śladami...

Święto uchwalono w 1961 roku podczas 9. światowego kongresu Międzynarodowego Instytutu Teatralnego w Helsinkach. Datę 27 marca wybrano na pamiątkę otwarcia Teatru Narodów w Paryżu w 1957 roku. Z okazji Międzynarodowego Dnia Teatru, od 26.03.do 28.03. mamy okazję uczestniczyć w 2 edycji festiwalu online - ...

W tym roku przypada 700.rocznica śmierci Dantego Alighieri oraz powstania poematu "Boska komedia". W związku z tym wydarzeniem W. B. P. im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Łodzi zaprasza chętnych na literacką wędrówkę po Piekle, Czyśćcu i Raju Dantego. "Boska…gra” jest bezpłatna, aby zagrać w...

Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Marszałka J. Piłsudskiego oraz DKK działające w wojewódzkie łódzkim zapraszają na spotkanie z Anną Kamińską autorką bestsellerowych książek m. in.: „Wanda. Opowieść o sile życia i śmierci. Historia Wandy Rutkiewicz”. Spotkanie odbędzie się 8 kwietnia ...

27 marca zachęcam do spotkania z pisarką Heather Morris, autorką bestsellerowej powieści:  „Tatużysta z Auschwitz” i „ Podróży Cilki ”. Tym razem pisarka będzie promować swoją nową książkę „Opowieści o nadziei". Rozmowę z Heather Morris będzie można zobaczyć online, w s...