KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Biblioteka

W.B.P.im. J. Piłsudskiego w Łodzi zaprasza na spotkanie online z Andrzejem Pilipiukiem, pisarzem literatury fantastycznej .Spotkanie odbędzie się 13.10. 2021r. o godz. 14.00.   https://wbpwlodzi.clickmeeting.com/spotkanie-on-line-z-andrzejem-pilipiukiem-z-tlumaczeniem-na-pjm Książka dla młodzieży ...

We wtorek 8 października w naszej bibliotece odbyło się spotkanie kandydatów do Rady Samorządu Szkolnego. Spotkanie prowadziła p. profesor K. Kurasińska, (opiekun Samorządu Uczniowskiego), która omówiła z zebranymi : zadania, prawa i obowiązki S.U. oraz ustaliła zasady kampanii wyborczej. Powodze...

W.B.P. im. Marszałka J. Piłsudskiego w Łodzi zaprasza chętnych na wieczór „Z Panią Zapolską”. Spotkanie odbędzie się online 7.10.2021r. o godz. 18.00.  Będzie można wysłuchać wykładu : Mateusza Jaśkiewicza  pt. „Taśmy Pani Dulskiej" na temat dzieła, jego telewizyjnych inscenizac...

W październiku obchodzimy  Międzynarodowy Miesiąc Bibliotek Szkolnych. Celem akcji jest zwrócenie uwagi na ogromną rolę bibliotek w życiu szkoły i rozwijaniu zainteresować czytelniczych.   Do obchodów przyłączyła się również nasza szkolna biblioteka podejmując działania promujące biblio...

Nasza biblioteka wzięła udział w Ogólnopolskim Dniu Głośnego Czytania. Uczestnikami akcji byli uczniowie klasy 2. Młodzież na lekcji miała okazję wysłuchać fragmentów opowiadań Stanisława Lema pt. „Bajki robotów”. Ten dzień stał się również okazją do zaprezentowania zebranym...

Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Marszałka J. Piłsudskiego zaprasza na  spotkanie z Martą Orzeszyną – pisarką, znawczynią literatury i kultury francuskiej, autorką książek m. in. „Antoine Cierplikowski. Król fryzjerów, fryzjer królów”   Spotka...

I w tym roku nasza biblioteka włączyła się do obchodów Tygodnia Książek Zakazanych, akcji która ma zwrócić uwagę na próby cenzurowania książek, popierającą wolność słowa i wolność wypowiedzi. W ramach zajęć integracyjnych młodzież klas pierwszych została zaproszona do bibliotecznego escape r...

Rok 2021 został ogłoszony Rokiem Stanisława Lema(13.09 . 1921 - 27.03. 2006 ). Z okazji 100-lecia urodzin pisarza science fiction, futurologa, filozofa i krytyka, biblioteka przyłączyła się do „Wyzwania czytelniczego” lubimyczytać.pl. Zadanie na wrzesień 2021, jakie proponuje nam największy serwis o...

W poniedziałek 13 września W.B.P. im. Marszałka J. Piłsudskiego w Łodzi zaprosiła nas na konferencję online pt. „Literacka emancypantka”. Zgromadzeni w bibliotece chętni( z zachowaniem zasad bezpieczeństwa ) mogli posłuchać wykładów: „ Zapolska bez gorsetu - niepokorna biografia niepokornej ...